Париж очаква около 600 000 души да присъстват на церемонията по

...
Париж очаква около 600 000 души да присъстват на церемонията по
Коментари Харесай

Франция очаква около 600 000 души на откриването на Олимпийските игри

Париж очаква около 600 000 души да участват на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри през 2024 година, която ще се организира на река Сена. Това заяви във вторник френският вътрешен министър Жерал Дарманен, представен от Агенция Франс Прес.

Вместо на стадион за лека атлетика, както е всекидневно, Франция възнамерява да отпразнува церемонията на 26 юли 2024 година с около 200 лодки по река Сена.

Бреговете на реката могат да поберат 100 000 души, които ще би трябвало да си купят билети, до момента в който други 500 000 ще могат да гледат гратис от равнището на улицата от горната страна, сподели Дарманин пред комисия на френския сенат.

Организаторите на Олимпийските игри в Париж продължиха подготовката за амбициозната гала по откриването макар опасенията за сигурността.

Дарманен сподели, че 35 000 чиновници на силите за сигурност ще бъдат ситуирани за церемонията по откриването, като на уредниците е казано да прибавят 3000 частно наети чиновници по сигурността.

За цялото времетраене на игрите средно по 30 000 служители на реда и жандармеристи ще дежурят дневно, сподели той.

На всички чиновници на вътрешното министерство ще бъде неразрешено да вземат отпуск по време на игрите, които завършват на 11 август.

Други огромни спортни или културни събития, в това число Тур дьо Франс, ще бъдат преместени или анулирани, в случай че тяхното време опонира на Игрите.

Дарманин беше подложен на тежки рецензии след хаоса измежду публиката на тазгодишния край на Шампионската лига на " Стад дьо Франс ".

Разследване на френския Сенат опонира на първичните изказвания на УЕФА и френското държавно управление, че почитателите на Ливърпул са били главно виновни за проблемите, защото не са имали подобаващи билети.

Вместо това следствието цитира " поредност от дисфункции ", в това число липса на подготовка от страна на управляващите и УЕФА, както и неприятно изпълнени ограничения за сигурност.

Помощник на президента Еманюел Макрон сподели пред кореспонденти през септември, че Франция разисква с Международния олимпийски комитет  " в случай че могат да бъдат направени икономии " на някои събития и обекти.

Париж се стремеше да бъде допустимо най-енергийно ефикасният и доходоносен, създавайки " нов модел " за конкуренцията, добави сътрудникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР